Tek Tıkla 5 Dakikada WordPress Kurulumu (Resimli Anlatım)
Ana Sayfa Blog Nasıl Yapılır? Tek Tıkla 5 Dakikada WordPress Kurulumu (Resimli Anlatım)
Tek Tıkla 5 Dakikada WordPress Kurulumu (Resimli Anlatım)

En kısa yoldan bir web siteleri oluşturmanızı sağlayan CMS içerik yönetim sistemi WordPress’i duymuşsunuzdur. Peki HostLAB paylaşımlı hosting ve bayi hosting paketlerinde WordPress kurulumunu 5 dakikada tamamlayabileceğinizi biliyor muydunuz? Bu makalede cPanel üzerinden nasıl tek tık ile WordPress kurabileceğinizi göreceğiz. Lütfen unutmayın, bu makalede anlatılanları uygulayabilmeniz için kullandığınız hostingte softaculous eklentisi yüklü ve çalışır vaziyette olmalıdır. HostLAB’ın linux web hosting paketlerinde Softaculous otomatik script yükleme yazılımı ücretsiz olarak sunulmaktadır.

 

Bu işlem için öncelikle cPanel kontrol panelinize giriş yapmanız gerekiyor.

 

Kontrol panelinize giriş yaptıktan sonra Softaculous Apps Installer bölümündeki WordPress ikonuna tıklayınız.

 

Açılan sayfada Yükle seçeneğine tıklayın.

 

Açılan sayfadaki gereken alanları doldurarak ve admin hesap bilgilerini de kendinize göre düzenleyerek WordPress ayarlarınızı oluşturun.

 

Son olarak en altta bulunan yükle seçeneğine tıklayarak kurulumu tamamlayın.

 

Bu kadar, artık sizin de kendinize özel bir WordPress siteniz var. Alan adınızı yazarak sitenize giriş yapabilir ve alanadiniz.com/wp-admin linki üzerinden WordPress yönetim panelinize giriş yapabilirsiniz.

 

Eğer paylaşımlı hosting değil paylaşımsız bir sunucu hizmeti kullanıyorsanız cPanel ve Softaculous lisansı alarak bu işlemleri sunucunuz üzerinde de yapabilirsiniz. Bu sayfadan lisans fiyatlarımızı inceleyebilir ve satın alabilirsiniz.